Färder och fanfarer

Erfarenheter ger minnen. Anders lever bara en gång – räknar han med – han drivs hårt av konkret experimentlusta. Detta har präglat många händelser i hans liv. Dråpliga, vackra, överraskande.
I eftertankens kranka blekhet hade många händelser kunnat sluta illa. Frestelser har lett till dumheter. Så till den grad att han ibland har måst använda klokhet och envishet till bristningsgränsen, för att komma på banan igen. Till det behöves ofta empati och filosofi. De kloka slutsatserna följer jag ibland. Ibland inte, för man vet ju aldrig!
Här handlar det om fortskaffningsmedel som flyter och rullar. Risker finns alltid med på resan. Anders har haft stor tur, som lyckats behålla kurs och styrfart här i livet. Och ha det kvar! Alltjämt.
Därutöver finns ett avsnitt med berättelser och dikter, där iakttagelser ur tillvaron i övrigt, har varit min främsta inspirationskälla. Ofta med lite mera tänk före, än efter
Den här boken är till för att förhöja såväl dagdrömmar som sinnesstämning. Samt att spänna ett och annat smilband, och att (våga?) jämföra med sig själv. Att ta fram då och då. Som en ask dragerade praliner.

Varje text är Skal med Fyllning. Essäer, prosa och dikter. Verklighet med lite Fantasi. Som i vardagen.
Går detta bokprojekt vägen så kommer det mera!
Upptäck den röda tråden!

För köp av Megamanus böcker hänvisar vi till Adlibris, Bokus och andra återförsäljare

ISBN

9789197836739

Genre

Poesi

Format

Inbunden

Sidantal

298

Pris

169 kr

Författare

Anders Aspenberg